Wie ben ik?


Wie ben ik?

Mijn naam is Ellen Smets, partner van David Vossius en plusmama van Ilana. Ik zag het levenslicht op 3 mei 1981 en al op zeer jonge leeftijd had ik het vurige verlangen om te weten waarom ik op de aardbol rondloop en vooral te weten te komen wie ik ben?

Dit bracht me ertoe veel te studeren om een antwoord op deze vragen te krijgen. Ik studeerde opvoedster A2, maatschappelijk assistent en criminologie. Toen ik op mijn 25ste  zowel een bachelor als een master op zak had, moest ik vaststellen dat ik niet veel meer wist dan op 5-jarige leeftijd op dit vlak.

Gelukkig  kwam ik op mijn 15de in contact met Yoga. Ik volgde yogalessen en tijdens mijn studententijd aan de VUB gaf ik zelf yogales. Mijn honger werd groter en groter en ik begon een opleiding als Yogadocent bij Yoga Niketan Belgium. Na jarenlang zoeken was dit de allereerste keer dat ik ‘thuiskwam’. De Yogafilosofie was me op mijn lijf geschreven. Elk klein onderdeel ervan klopte! Na de 5-jarige opleiding stelde ik vast dat ik de jongst afgestudeerde yogadocent van heel Vlaanderen was.

De ont-moeting met mijn Guru Swami Nardanand bracht nog meer verdieping in mijn Yogapraktijk. Ik trok 3 maanden naar India om met hem samen te leven en van hem te leren. Dit veranderde mijn leven, uiteraard in positieve zin!

Na 7 jaar als coördinator maatschappelijke veiligheid in het onderwijs te hebben gewerkt, heb ik besloten  om ongeveer de helft van mijn tijd te spenderen waar mijn hart echt blij van wordt namelijk mijn eigen privé-praktijk ‘True Balance’. Daarnaast ben ik ook in de groepspraktijk  voor integratieve gezondheid Coranima gestapt waar er verschillende disciplines bij elkaar zitten. Op deze manier kan gezondheid holistisch worden bekeken en aangepakt.

Kortom, Yoga is dé rode draad door heel mijn leven.