Workshops voor bedrijven


Mijn naam is Ellen Smets. Ik ben één van de gegadigden die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken namelijk werken als relaxatietherapeut in het Jessaziekenhuis en daarnaast heb ik mijn eigen zaak ‘True Balance’ waar ik mensen met allerhande stressklachten begeleid. Daarvoor heb ik 7 jaar als coördinator voor de richting maatschappelijke veiligheid gewerkt.  Reeds tijdens mijn studententijd aan de VUB waar ik criminologie studeerde, startte ik mijn 5-jarige opleiding als Yogadocent erkend door de Yogafederatie der Nederlandstaligen. Daarnaast heb ik me verdiept in de ademhalings-en ontspanningsoefeningen van de Methode van Dixhoorn. Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen en heb me o.a. gespecialiseerd in slaapklachten. Ik geef verschillende keren per week Raja Yoga.  Deze yogavorm is eerder meditatief. De focus ligt op de ademhaling en hartslag om zo terug in contact te komen met ons lichaam. Door de stressvolle situaties doorheen de dag zijn we ons niet bewust van hoe gespannen we rondlopen met alle gevolgen van dien. Gespannen schouders, hoofdpijn, migraine, stijve nek, tinnitus en bij langdurige stress burn-out als gevolg.
De ervaring leerde me dat bedrijven meer en meer willen investeren in psychosociale aspecten op het werk. Ze  zijn bezorgd om het welzijn van hun werknemers omdat hun werknemers minder vlug uitvallen indien ze zich goed voelen in hun job. Daarnaast zullen ze hun job beter uitoefenen als ze zich goed voelen.
Op het internet zijn er veel actoren die stressmanagement in hun pakket hebben zitten. Het valt me dan steeds op dat er veel aandacht wordt besteed aan het verwerven van inzicht. Inzichtverwerving zorgt ervoor dat je stress beter kan signaleren en beseft wat het met je doet.
Zelden kom ik een workshop tegen waarin veel aandacht wordt gespendeerd aan het praktische, namelijk het lichaam observeren en voelen wat er echt leeft op dat moment. Daarom heb ik een workshop ontwikkeld waar theorie én praktijk gebundeld zijn. De grootste focus ligt op de praktijk.
Ik geef je graag een voorbeeld van wat in een dagworkshop aan bod komt. Het is ook mogelijk om een halve dag te laten doorgaan. Uiteraard is dit dan veel beperkter.
Voorbeeld van een dagworkshop
Eerst stellen we ons een aantal vragen. Op welke momenten ervaar je stress en hoe wapen jij je daar tegen?  Wat werkt voor jou en wat werkt niet?  Op deze manier ontstaat er meer inzicht in je handelen. Ook wordt dieper ingegaan op de invloed van stress op je lichaam. Afhankelijk van de behoefte van de groep kan er ook dieper worden ingegaan op het voorkomen of het herkennen van de kenmerken van burn-out.
Het merendeel van de workshop worden er ontspanningstechnieken aangereikt van  Yoga en ook de ontspannings-en ademhalingsoefeningen van de Methode van Dixhoorn  wordt nader bekeken. Ontspanningstechnieken zijn een geweldige manier om te leren omgaan met stress. Ontspanningstechnieken helpen de symptomen van stress  verminderen en  dragen bij om een gelukkiger mens  te zijn wat dan ook weer zijn positieve invloed heeft op je werksituatie. Dit zijn zeer eenvoudige technieken die je overal kan toepassen. Spreekt deze workshop je aan? Aarzel dan zeker niet om je in te schrijven.
“Via de ontspanningstechnieken richt ik mijn aandacht op het ‘NU’. Hierdoor ben ik veel meer aanwezig op wat zich nu afspeelt en dit heeft een positieve uitkomst voor mijn algemeen welzijn en mijn werkprestaties.” Brigitte
Door op een correcte manier te leren ademen, ben ik voor 100% bij mijn lichaam, de beweging, de ademhaling en wat het met me doet. Door de ontspanningsoefeningen, voel ik me beter. Niet enkel vlak nadat ik ze gedaan heb. Ik haal er de hele week mijn voordeel uit.” Ilse
De reden dat mij heeft gedreven om te starten met ontspanningsoefeningen is mijn burn-out. Mijn gedachten namen een loopje met me en ik kwam niet meer tot rust. Ook sliep ik énorm slecht. Door kennis te maken met deze ontspanningsoefeningen kom ik meer tot mezelf en gelukkig slaap ik intussen ook al beter dankzij de goede instructies die ik ontving.” Sien
Het is ook altijd mogelijk om me vrijblijvend te contacteren als  je als bedrijf iets anders in gedachten hebt. Ik werk dat dan met  veel plezier verder uit.  Vrijblijvend kan je een offerte aanvragen. Daarnaast is het ook steeds mogelijk  indien er na deze workshop interesse is om individuele lessen of om groepslessen te volgen.