Ayurvedisch-holistische voedingsadvies/behandeling


Ayurvedisch-holistisch voedingsadvies
In de Ayurveda bekijken we een persoon holistisch. Als iemand met klachten komt, kijken we dus  naar het totaalplaatje, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat we teruggaan  tot aan het ontstaan van het leven , de conceptie. Aan de hand heel wat vragen willen we te weten komen wat je geboorteconstitutie ( vata, pitta, kapha of een combinatie)  en je huidige constitutie is. Het uiteindelijke doel is om via voeding en kruiden terug naar je geboorteconstitutie te gaan omdat heel veel vreugde en blijheid brengt, omdat dit is wie je werkelijk bent.
Daarnaast kijken we ook naar je  spijsvertering. In de Ayurvedische teksten staat dat de spijsvertering aan de basis ligt van je gezondheid. Als de spijsvertering verstoord is, en dit is bij het merendeel van de mensen, ontstaan er afvalstoffen (ama).  Door deze afvalstoffen ontstaan klachten zoals vermoeidheid, maagproblemen, huidziektes,… In feite is alles terug te brengen naar de spijsvertering. Ook de westerse wetenschappers komen stilaan tot deze conclusie terwijl de Ayurveda dit al duizenden jaren weet.
Verder bekijken we ook het dag- en nachtritme in combinatie met de dagelijkse voeding.
Als de  duidelijke anamnese is gesteld, krijg je voedingsadvies en indien nodig kruiden aangepast op jouw maat.
Eerste consult: 50 euro  voor 1,5 uur
Tweede en volgende consulten: 30€ voor 30 minuten