Specialisatie slaap


Door de opleiding van slaapcoach in combinatie met Ayurveda en Yoga ben ik er echt van overtuigd dat ik een meerwaarde kan bieden aan jouw problematiek. Ik integreer als het ware al hetgeen ik ooit geleerd heb. Heel doelbewust heb ik me gespecialiseerd in slaapklachten omdat de levenskwaliteit zo enorm daalt indien men niet goed slaapt.
Indien men bij de huisarts te rade gaat, wordt er zeer vaak slaapmedicatie gegeven, gewoon omdat er in hun opleiding geen alternatief wordt geboden. Je kan dit vergelijken met wanneer  je aan het rijden bent met je auto en er komt een rood lampje te staan. I.p.v. te onderzoeken waar dit rood lampje voor staat, sla je het meldingsscherm kapot en rijdt verder.
Voor mensen die slecht in- of doorslapen is het interessant om ook eens te kijken op welk moment in hun leven de slaapklachten begonnen en hoe die geëvolueerd zijn. Je dag-nachtritme neem ik onder de loep omdat ook dit zeer essentieel is om goed te kunnen (door)slapen.
Afhankelijk van je klachten, namelijk inslaapproblemen of doorslaapproblemen, wordt het duidelijk of vata, pitta, kapha verstoord is. Hier wordt dan op gewerkt. Enerzijds worden er Yogatechnieken gebruikt en anderzijds Ayurvedische hulpmiddelen aangereikt door bijvoorbeeld ondersteuning van bepaalde kruiden om je te begeleiden in jouw herstelproces.